vrijdag 16 juni 2023

Wandelconcerten Vesting Elburg

Grote Kerk Elburg

Stabat Mater – L. Boccherini

Bach Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva – sopraan
Pieter Jan Leusink -dirigent

Het Stabat Mater kreeg extra uitdrukkingskracht door de grote eenvoud van
de harmonisaties en de instrumentale bezetting: strijkers, orgel. Het behoort
tot een van de belangrijkste composities van de Italiaanse kerkmuziek uit de
18e eeuw.

Het Stabat Mater van Luigi Boccherini (1743-1805) is een van de meest ontroerende liturgische werken, gebaseerd op het lijden van Maria tijdens de kruisiging van haar Zoon.

Raadzaal voormalig Agnietenklooster

Forte piano

Vaughan Schlepp – forte piano

Vaughan kreeg zijn eerste pianolessen in Engeland, waar hij op vijfjarige leeftijd voor het eerst in het openbaar optrad. Hij zette zijn studie voort in de Verenigde Staten, speelde zijn eerste piano-concert toen hij twaalf was, en behaalde tenslotte twee graden ‘magna cum laude’ aan de Eastman School of Music te New York. Een groeiende belangstelling voor oude muziek bracht Schlepp ertoe naar Nederland te gaan om te studeren bij Gustav Leonhardt. Zijn gelijktijdige ‘ontdekking’ van de 18e en 19e eeuwse forte-piano en Hammerklavier leidde tot het aanschaffen van een in circa 1835 gebouwde Broadwood vleugel. Als uitvoerende op klavecimbel, en op oude en moderne piano geeft Schlepp door de gehele wereld vele concerten, lezingen en ma

kapel voormalig Agnietenklooster

Pajarillos Fugitivos

Sofia Pedro, sopraan
Jonatan Alvorado, tenor

Spaanse liedjes, weg van huis

De Argentijnse tenor Jonatan Alvorado en de Portugese sopraan Sofia Pedro brengen een programma met Spaanse volksliederen uit de 16e en 17e eeuw.

Beide zangers hebben hun vaderland verlaten om hun professionele zang carrière te kunnen ontplooien. Ze zingen nu het repertoire waar ze mee zijn opgegroeid, ver weg van huis!

donderdag 15 juni 2023

WANDELCONCERTEN op landgoed Zwaluwenburg en beleef onder andere Bachs Boerencantate op het erf van een historische Veluwse Boerderij uit 1814.

Lees meer…

zaterdag 17 juni 2023

De Kloostertuin is de ultieme locatie voor een spetterend concert met meesterwerken van Italiaanse barokcomponisten.

Lees meer…

Ontmoet de musici

Tijdens Festival Klassieke Muziek Elburg bent u dicht bij de musici. Tussen de concerten door is er tijd voor een praatje en een drankje.