donderdag 15 juni 2023

Wandelconcerten Landgoed Zwaluwenburg

A. Vogel Tuinen

The Romantic cornet

Frank Anepool – cornet
Vaughan Schlepp – piano

U gaat luisteren naar een pakkend programma met wereldberoemde melodieën, virtuoze hoogstandjes en meditatieve momenten. Frank Anepool (cornet) en Vaughan Schlepp (piano) brengen u terug naar de grandeur van de negentiende eeuw.

Het programma is naar de gelijknamige cd en zal bestaan uit onder andere composities van Bizet, Hahn, Mendelssohn, Brandt en Clara Schumann.

Kasteel Zwaluwenburg

Herders & Zeelieden

Sofia Pedro, sopraan
Xander Baker, Viola da Gamba

Een selectie van airs de cour (lied uit de Franse vroegbarok), in het Frans en Spaans, met een thema dat perfect past bij Hanzestad Elburg: een stad op de Veluwe een met een visserij verleden aan de voormalige Zuiderzee.

400 jaar geleden dwaalde de herder met zijn kudden door de Veluwse velden, misschien op zoek naar of denkend aan een geliefde. De zeeman sprong aan boord van zijn schip springen en ging op zoek naar avonturen.

Historische Boerderij ‘De Zwaluw’

Boerencantate – J.S. Bach


Bach Orchestra of the Netherlands
Olga Zinovieva – sopraan
Thilo Dahlmann – bas
Pieter Jan Leusink – dirigent

De nostalgische sfeer van de monumentale boerderij uit het jaar 1794 vormt het schitterende decor voor Bachs Boerencantate.

In de Boerencantate bespot een boer en zijn vrouw Mieke de oneerlijke prakti jken belasti ngontvanger Dieskau. De compositi e is een echte comedia dell árte! Het bestaat uit maar liefst 24 deeltjes gebaseerd op folklore dansen, liedjes en ritmes. De Boerencantate swingt, is expressief en nauwkeurig toegesneden op de tekst.

vrijdag 16 juni 2023

Tijdens de WANDELCONCERTEN beleeft u meerdere concerten op 1 middag: wandel door de steegjes en geniet vervolgens van een intiem concert in de kloosterkapel of beluister sopraan Olga Zinovieva met orkest in de Sint Nicolaaskerk. 

Lees meer…

zaterdag 17 juni 2023

De Kloostertuin is de ultieme locatie voor een spetterend concert met meesterwerken van Italiaanse barokcomponisten.

Lees meer…

Ontmoet de musici

Tijdens Festival Klassieke Muziek Elburg bent u dicht bij de musici. Tussen de concerten door is er tijd voor een praatje en een drankje.